Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter

Bio Μείγμα βοτάνων με Δεντρολίβανο 15gr

Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Price
Τιμή πώλησης 6,50 €
Περιγραφή

Το προϊόν αυτό είναι μία συλλογή από 16 είδη αρωματικών φυτών, με απαράμιλλη γεύση, αυθεντικό άρωμα και μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες, που προλαμβάνουν και ανακουφίζουν, ως άλλο βάλσαμο, δυσάρεστες σωματικές και ψυχικές καταστάσεις.

Στην αποδεδειγμένη ευεργετική επίδραση των βοτάνων συντείνει το γεγονός ότι προσφέρονται όχι τριμμένα αλλά ολόκληρα, φύλλα, άνθη ή ρίζες, χωρίς να υποβαθμίζονται, χωρίς να χάνεται κανένα τους συστατικό στο δρόμο της επεξεργασίας, προς όφελος της γεύσης, του αρώματος και της ουσίας τους.

Σημαντικό κομμάτι της διατήρησης των συστατικών των βοτάνων αποτελεί και η συσκευασία, η οποία επιλέχθηκε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να διατηρεί αναλλοίωτη τη γεύση, το άρωμα και όλες τις πολύτιμες για τον οργανισμό ιδιότητες των βοτάνων. Μέσα σε κάθε συσκευασία υπάρχουν φακελάκια μιας χρήσης, ώστε με μια κούπα και ζεστό νερό να ξεδιπλώνεται το απόσταγμα του κύκλου μιας ζωής, από το σπόρο στο αποξηραμένο τελικό προϊόν.

Το φυτό Δενδρολίβανο είναι ένας αειθαλής θάμνος, με μικρά, στενόμακρα πυκνά σταχτόχροα φύλλα με κυανά και ιώδη άνθη, ευχάριστο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς πικρίζουσα. Το δεντρολίβανο καλλιεργείται σε όλη τη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και τις θερμότερες περιοχές της Αμερικής, ακόμη και σε βραχώδεις περιοχές, ενώ δεν έχει ιδιαίτερη ανάγκη από νερό. Το Δεντρολίβανο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της μέντας, ενώ συγγενεύει με άλλα πολύ γνωστά βότανα, όπως ο βασιλικός και το θυμάρι. Ωστόσο, ο πιο κοντινός του συγγενής ανήκει στο γένος Salvia (φασκόμηλο), το οποίο συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 900 είδη, ένα από τα οποία είναι το Salvia Officinalis.Το Δεντρολίβανο συγκεντρώνει εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό ιδιοτήτων, όπως αντιφλεγμονώδεις, σπασμολυτικές, διουρητικές και αντιμικροβιακές. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως ως παυσίπονο για πονοκεφάλους, ημικρανίες, μυαλγίες και νευραλγίες αλλά και για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας. Οι ποικίλες έρευνες που έχουν διεξαχθεί για τη διερεύνηση των ευεργετικών ιδιοτήτων του δεντρολίβανου έχουν καταδείξει την ισχυρή αντιοξειδωτική του δράση, που οφείλεται στο ροσμαρινικό οξύ, το οποίο εμφανίζεται να προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες. Πρόσφατη έρευνα για τη συμβολή του δεντρολίβανου στη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Therapeutic Advances in Psychopharmacology, οδήγησε στην εξακρίβωση της δράσης στον εγκέφαλο μίας συγκεκριμένης ουσίας που περιέχει το έλαιο του δεντρολίβανου, της 1,8 κινεόλης, που απορροφάται στο πλάσμα του αίματος μετά την έκθεση (εισπνοή του αρώματος του δεντρολίβανου) σε αυτό.Επίσης, σε έρευνα όπου μελετήθηκε η δράση του εκχυλίσματος των φύλλων του δεντρολίβανου με χορήγηση σε ζώα (Sanchez – Campillo et al.,2009), διαπιστώθηκε η βελτίωση της μνήμης τους εξαιτίας της δράσης των συστατικών της ως αναστολέας ουσιών που ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάϊμερ.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές για αυτό το προϊόν.