Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter

Κουρκουμάς 50gr

Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Curcuma Longa και ανήκει στην οικογένεια των Ζιγγιβερίδων
Price
Τιμή πώλησης 2,00 €
Περιγραφή

Μπαχαρικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Curcuma Longa και ανήκει στην οικογένεια των Ζιγγιβερίδων. Μικρό πολυετές φυτό με αρωματικό ρίζωμα που θυμίζει εκείνο του πιπεριού αλλά με πιο έντονη πικρή γεύση. Συναντιέται ως ιθαγενές φυτό στην Ινδία και την Ινδονησία καθώς και στα νησιά του Ινδικού Ωκεανού, στην Κίνα και την τροπική Ασία.

Στους αρχαίους χρόνους χρησιμοποιήθηκε ως καρύκευμα αλλά και ως άρωμα και χρωστική .

Πολύ ενδιαφέρουσα και ενδεικτική για τον Ινδικό πολιτισμό είναι η παραγωγή του μπαχαρικού.

Το ρίζωμα βράζεται και εκτίθεται στον ήλιο για μια εβδομάδα περίπου μέχρι να ξεραθεί. Στη συνέχεια γυαλίζεται με τρίψιμο στο χέρι και αλέθεται μέχρι την παρασκευή σκόνης. Περιέχει και αιθέριο έλαιο το οποίο λαμβάνεται με απόσταξη.

Θεραπευτικές ιδιότητες
O κουρκουμάς (Turmeric) είναι ένα από τα ισχυρότερα θεραπευτικά της φύσης. Το δραστικό συστατικό του είναι η κουρκουμίν η και χρησιμοποιείται για πάνω από 2.500 χρόνια στην Ινδία, όπου πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως βαφή. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες αυτού του καρυκεύματος αποκαλύφθηκαν σταδιακά διαμέσου των αιώνων.
Ήταν εδώ και καιρό γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι ο κουρκουμάς είναι ένα φυσικό θαύμα, που αποδεικνύεται ωφέλιμο για τη θεραπεία πολλών διαφορετικών παθήσεων από τον καρκίνο μέχρι τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Μαγειρική
Ρίζα κουρκουμά
Εξαιτίας του έντονου πορτοκαλοκίτρινου χρώματός του και της συγγένειας του με τη ζαφορά, τον μεσαίωνα χρησιμοποιούνταν και ως υποκατάστατο της ζαφοράς.
Πολλές φορές χρησιμοποιείται για να χρωματίσει με το έντονο κίτρινο χρώμα του, τροφές όπως ποτά, παγωτά, γιαούρτια, κέικς, πορτοκαλάδα, μπισκότα κ.λπ. Επίσης είναι βασικό συνθετικό του curry.
Στην Ευρώπη έγινε γνωστό ως το "ινδικό σαφράν", δεδομένου ότι χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως εναλλακτική λύση του πολύ ακριβότερου καρυκεύματος, του σαφράν.
Είναι κύριο συστατικό του κάρυ, της αγγλικής μουστάρδας και επίσης χρησιμοποιείται σε καρυκεύματα, τουρσιά, βούτυρο για λαχανικά και σε φαγητά με πουλερικά, ρύζι, ψάρι και αυγά.

Προφυλάξεις
Συχνή χρήση μπορεί να προκαλέσει έλκος στομάχου σε ήδη ευπαθή άτομα ή στην καλύτερη περίπτωση ευαισθησία.

Κοσμητολογία
Στην Ασία, οι γυναίκες το χρησιμοποιούν ως καλλυντικό (κουρκουμάς διαλυμένος σε νερό) γιατί αφήνει μια λαμπερή χρυσίζουσα χροιά στο δέρμα.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές για αυτό το προϊόν.