Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter

Αγιάγκαθο (Κνήκος) βότανο

Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Το Αγιάγκαθο ή Κνήκος (Carduus benedictus) Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τo αγιάγκαθο χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αύξηση της ροής του μητρικού γάλατος (γαλακταγωγό) καθώς και ως τονωτικό της πέψης.
Price
Τιμή πώλησης 5,50 €
Περιγραφή

Το Αγιάγκαθο ή Κνήκος (Carduus benedictus) ευδοκιμεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα μονοετές φυτό που φτάνει σε ύψος τα 60cm. Το Αγιάγκαθο πιστεύεται ότι μεταφέρθηκε στην Ευρώπη από τις Ινδίες , για να προσφερθεί στο Φρειδερίκο τοΝ Γ', ως θαυμάσιο φάρμακο κατά της ημικρανίας. Στις μέρες μας , καλλιεργείται σε ολόκληρη την Ευρώπη και χρησιμοποιείται από γιατρούς που πιστεύουν στη φυσιοθεραπευτική, ενώ τον προηγούμενο αιώνα , και συγκεκριμένα στα 1859, οι Hartenfels και Otto το σύστηναν ως καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες, αντικαρκινικό, κι ακόμα ως προστατευτικό από την πανώλη, την ευλογιά και την ιλαρά, ενώ οι πρακτικοί γιατροί το θεωρούσαν πανάκεια.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία τo αγιάγκαθο χρησιμοποιείται από τους θεραπευτές για την αύξηση της ροής του μητρικού γάλατος (γαλαταγωγό) καθώς και ως τονωτικό της πέψης. Η δράση του ως γαλακταγωγό οφείλεται στη ουσία κνισίνη (0,2%) και χρησιμοποιείται ευρέως για το σκοπό αυτό στο Καναδά. Προτείνεται από το Canadian Breastfeeding Foundation το οποίο και έχει διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του. Το Αγιάγκαθο χρησιμοποιείται επίσης ως τονωτικό του πεπτικού συστήματος. Εξαιτίας της πικρής του γεύσης θεωρείτε ότι διεγείρει το συκώτι, αυξάνοντας έτσι τις γαστρικές εκκρίσεις καθώς και την έκκριση χολής.

Το Αγιάγκαθο χρησιμοποιείται ολόκληρο (όλα τα τμήματα του φυτού κομμένα). Πέρα από την κνισίνη περιέχει αλκαλοειδή, φυτική κόλλα, τανίνη και μικρή ποσότητα αιθερίου ελαίου.

Η προτεινόμενη δοσολογία από τους θεραπευτές για το Αγιάγκαθο είναι 6γρ. ημερησίως. Χρησιμοποιήστε 2γρ. (ένα κουταλάκι του γλυκού) σε 250ml νερού τρείς φορές την ημέρα.

Αν δεν έχετε το χρόνο για τη προετοιμασία ενός αφεψήματος, τότε σας προτείνουμε να δείτε το 100% φυσικό και ιδιαίτερα ισχυρό Βάμμα Αγιάγκαθου, το οποίο είναι σε υγρή μορφή και έτοιμο για κατανάλωση. Σας προτείνουμε να δείτε ακόμη, το καταπληκτικό Λάδι Κνήκου που είναι ιδανικό για την αναδόμηση των κυττάρων της επιδερμίδας.

 

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές για αυτό το προϊόν.