Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter

Γεντιανή (Αγριοπιπεριά) βότανο

Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Price
Τιμή πώλησης 11,50 €
Περιγραφή

Η Γεντιανή (Gentiana lutea) ή κοινώς αγριοπιπεριά είναι ένα πολυετές φυτό που το βρίσκουμε στα βουνά της Βόρειας και της Κεντρικής Ευρώπης. Έχει κίτρινα άνθη και φτάνει σε ύψος τα 1-2 μέτρα. Η ρίζα της περιέχει τις πιο πικρές ουσίες (γεντιοπικρίνη, αμαρογεντίνη, σουιταμαρίνη) που εντοπίζουμε στη φύση - οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται σήμερα ως επιστημονική βάση για τη μέτρηση της πικρότητας.

Ιστορικά η Γεντιανή φέρεται να έχει πάρει το όνομα της από το Βασιλιά Γένθιο (181-168 π.Χ.) ο οποίος σύμφωνα με το μύθο ανακάλυψε τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Σύμφωνα με το Διοσκουρίδη η Γεντιανή ήταν κατάλληλη για την αντιμετώπιση δαγκωμάτων φιδιών και κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε για την περιποίηση τραυμάτων και πληγών.

Στη σύγχρονη βοτανοθεραπεία, η Γεντιανή θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα βοτανα για την ενίσχυση ασθενών που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης και ως τονωτικό του γαστρεντερικού συστήματος. Η Γεντιανή λόγω κυρίως των πικρών ουσιών που περιέχει, θεωρείται πως "ενεργοποιεί" το πεπτικό σύστημα, διεγείρει την όρεξη και αυξάνει την ικανότητα του στομάχου να απορροφά θρεπτικά συστατικά. Θεωρείται πως διευκολύνει τον ανθρώπινο οργανισμό να απορροφήσει το σίδηρο και τη Βιταμίνη Β12 και για αυτό ενδέχεται να διαβάσετε για τη Γεντιανή σε άρθρα που αναφέρονται στην αντιμετώπιση της αναιμίας. Γενικά η Γεντιανή θεωρείται πως τονώνει ολόκληρο το γαστρεντερικό σύστημα και κατά επέκταση αποτελεί και ένα θαυμάσιο τονωτικό για ολόκληρο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τους Βοτανοθεραπευτές, η Γεντιανή μπορεί να γίνει αφέψημα αν βραστεί για 10-15 λεπτά σε νερό (υπολογίστε πως θα χρειαστείτε 1/2 με 1 κουταλάκι του γλυκού ανά "κούπα" αφεψήματος). Σύμφωνα με τους βοτανοθεραπευτές μπορείτε να καταναλώνετε μέχρι και 3 κούπες Γεντιανής την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ πριν από το γεύμα).

 

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές για αυτό το προϊόν.