Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter

Ο Χορός μέσα στην Ιστορία Α' Τόμος

Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Συγγραφέας: Germanine Prudhommeau
Price
Τιμή πώλησης 19,08 €
Περιγραφή

ISBN SET: 978-960-06-05

ISBN: 978-960-7118-05-9 

Συγγραφέας: Germaine Prudhommeau 

Εκδόσεις: Τρόπος Ζωής  Κεντρική Διάθεση

Επιμέλεια-Μετάφραση: Αναστασία Αναστασοπούλου

Ασπρόμαυρο - Εικονογραφημένο

Διαστάσεις: 17x24 εκ. Σελίδες: 312

Εξώφυλλο: Μαλακό

 

Στον πρώτο τόμο περιγράφονται οι χοροί από την Αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση. Μια σπάνια παρουσίαση του χορού σε σχέση με της κοινωνικές συνθήκες της κάθε εποχής με ιδιαίτερη έμφαση στην Αρχαία Ελλάδα που είναι η μοναδική που έχε μελετήσει τον αρχαίο χορό τόσο διεξοδικά. Kαι όπως αναφέρει η ίδια:

"Έχω μελετήσει επί μεγάλο διάστημα, από το 1945, χιλιάδες τέτοιες παραστάσεις, οι οποίες μου επέτρεψαν να εισδύσω στην ουσία της τεχνικής του αρχαίου ελληνικού χορού, όπως το έχω δείξει στη διατριβή για διδακτορία του Κράτους (doctorat d'Etat) την οποία υποστήριξα το 1955. Από τότε συνεχίζω πάντα τις έρευνές μου γύρω από την Ιστορία του Χορού.

Χάρις στα αγγεία κατορθώσαμε να ξαναβρούμε μια τέχνη εξαιρετικά λεπτή, με επεξεργασία περίτεχνη και ταυτόχρονα δύσκολη, με αισθητική γραμμική, αποτυπωμένη με χάρη, η οποία παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον κλασσικό χορό της εποχής  μας, όπως την χρήση του dehors. Οι αναλύσεις των κινήσεων μάς έχουν επιτρέψει να αναγνωρίσουμε κατά τρόπο μη επιδεχόμενο αμφιβολία πολλά βήματα.

Όλα τα κείμενα δοσμένα με μοναδικό τρόπο από την G. PRUDHOMMEAU καθηγήτρια της Sorbonne, απαραίτητο σε κάθε μαθητή του χορού".  

Περισσότερα...

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές για αυτό το προϊόν.