Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter

Σταύρος Παντελίδης (1891-1956) - Ένας Σμυρνιός συνθέτης του Ρεμπέτικου - Βιβλίο και CD με δικά του τραγούδια

Αξιολόγηση: Δεν αξιολογήθηκε ακόμη
Tα Pεμπέτικα, τα Σμυρνέικα τα καλά λαϊκά, τραγουδιούνται και θα τραγουδιούνται ακόμη.
Price
Τιμή πώλησης 26,50 €
Περιγραφή

ISBN: 978-960-7118-92-9 

Συγγραφέας: Βασίλης Πετρόχειλος

Εκδόσεις: Τρόπος Ζωής  

Α’ έκδοση: Χαλάνδρι, 2003

Έγχρωμο περιέχει σπάνιες παρτιτούρες του συνθέτη και CD με δικά του τραγούδια

Διαστάσεις: 17x24εκ. Σελίδες: 272

Εξώφυλλο: Μαλακό

Κεντρική Διάθεση

Tα Pεμπέτικα, τα Σμυρνέϊκα τα καλά λαϊκά, τραγουδιούνται και θα τραγουδιούνται ακόμη.
Eνας από τους λίγο γνωστούς πρωτομάστορες τους είναι ο πολυδιάστατος Σταύρος Παντελίδης, ο Σμυρνιός.
Ο ανηψιός του Β. Πετρόχειλος μουσικός στο επάγγελμα, κατέγραψε όλο το αρχείο και αρχειοθέτησε όλες τις παρτιτούρες που βρέθηκαν στο σπίτι όπου πέθανε.
Για τους γνώστες και ερευνητές του ρεμπέτικου τραγουδιού το βιβλίο αυτό είναι μια πραγματική έκπληξη διότι θα δουν ότι τραγούδια που θερούσαν αυθεντικά δημιουργήματα κάποιου γνωστού συνθέτη δεν είναι παρά από παρτιτούρες που είχε γράψει μαζί με τον Σταύρο Παντελίδη ή απλά τις είχε παραγγείλε έναντι μικρής αμοιβής.
Παρόλο δε που έχουν σωθεί πολλά τραγούδια με τη δική του υπογραφή εντούτοις ποτέ δεν προβλήθηκαν όπως άλλων λιγότερο αξιόλογων συνθετών, καθώς ποτέ δεν ήθελε να γίνει υπηρέτης του συστήματος.
Ο Σταύρος Παντελίδης γεννήθηκε στη καρδιά της Σμύρνης, όπου σπούδασε έντεχνη μουσική. Eγραφε και έπαιζε ασταμάτητα από τότε στα μουσικά της στέκια. Σαν ξεριζωμένος πρόσφυγας μέσα στην Aθήνα συνεχίζει να φτιάχνει μουσική, να συνθέτει και να γραμμοφωνεί τραγούδια μέχρι τον παραγκωνισμό του από το καθεστώς του 1936.
Συνεχίζει όμως να συνεργάζεται, να βοηθά, με τις γερές του γνώσεις, άλλους μουσικούς και να προσφέρει στη ελληνική μουσική δημιουργία μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσα και από την αθέατη πλευρά της ρεμπέτικης ιστορίας.
Aυτός ο Mικρασιάτης συνθέτης του κλασικού ρεμπέτικου και παραδοσιακού τραγουδιού, μαζί με τα κυκλοφορημένα μελισματικά τραγούδια του, άφησε κι’ ένα σημαντικό αριθμό χειρόγραφων παρτιτούρων με ανέκδοτα τραγούδια, που η μελέτη τους μαρτυρά το έντεχνο και πηγαίο ταλέντο του στο να γεννά μελωδίες, αλλά και τηνπαραμερισμένη μέχρι σήμερα καλλιτεχνική του προσφορά.

Γνώμες πελατών

Δεν υπάρχουν ακόμα κριτικές για αυτό το προϊόν.