Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter
Facebook

Η Αρχιτεκτονική του Ηπειρώτικου Τραγουδιού

Το ήθος, το ύφος, ο ρυθμός με τα ποικίλου είδους μετρικά σχήματα, η όλη αρχιτεκτονική της μελωδίας και η έκφραση, συνθέτουν τον ιδιόμορφο χαρακτήρα του συνθέτη λαού, μέσα από τα τραγούδια και το μέλος. Το ίδιο και ο χορός, που είναι η επήρεια της μουσικής στο πνεύμα και στη σάρκα που την εκτονώνει και την καταλαγιάζει.

Περισσότερα...

Ικαρία

Γνωριμία με την πανέμορφη Ικαρία τους χορούς της, τα μουσικά όργανα, τα πανηγύρια της, τα παραδοσιακά τραγούδια της, αλλά και τις ιαματικές πηγές της και τη μαγειρική της.

Περισσότερα…

Ο Όλυμπος στους αιώνες

"H ΘEΣΣAΛIKH MOYΣIKH KAI O XOPOΣ ΣTO ΦYΣIKO KAI ΠOΛITIΣTIKO TOYΣ ΠΛAIΣIO"

Παντελή Kαβακοπούλου  ΕΛΛΑΣΟΝΑ 1988

Στο άκουσμα ενός δημοτικού τραγουδιού, από την ιδιομορφία της δομής και στο βλέμμα του χορού, μπορούμε να κατατάξουμε και να εντοπίσομε την προέλευση του.

Περισσότερα...

Η συνέχεια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής

Ισως κανένα άλλο στοιχείο δεν αποδεικνύει την αδιάσπαστη παρουσία και συνέχεια του ελληνισμού στον χώρο και τον χρόνο όσο η μελέτη της γλώσσας και της μουσικής. Οι έρευνες των μεγάλων συγχρόνων μουσικολόγων (Σ. Μπω-Μποβύ, Θρ. Γεωργιάδης, Σ. Καράς κ.ά.) έχουν φωτίσει πλέον μια πλουσιότατη μουσική ιστορία 5000 χρόνων, που ξεκινάει από την κυκλαδική εποχή του Αιγαίου για να φτάσει ως τις μέρες μας. Κλίμακες, μελωδίες, ρυθμοί, χοροί και μουσικά όργανα έχουν διαφυλάξει στο πέρασμα των αιώνων, το ύφος και το ήθος μιας φυλής για την οποία το τρίπτυχο "ποίηση-μουσική-χορός", είναι ταυτόσημο με την ίδια της τη ζωή, με την ίδια της την ελευθερία!

Περισσότερα

Τσακίσματα και επιφωνήματα στο Θεσσαλικό τραγούδι

Είναι γνωστό ότι ο 15σύλλαβος στίχος έχει πολύ παλιά προέλευση και παραμένει μέχρι σήμερα ο πιο κλασικός μορφικός τύπος στο δημοτικό τραγούδι. Στη μουσική ο ρυθμός και το μέτρο μας είναι γνωστά από τούς μέσους βυζαντινούς χρόνους από το δημοτικό τραγούδι που μας έσωσε ή παράδοση.

Περισσότερα...

Η δημοτική μουσική μας

Yπάρχουν μελωδικές γραμμές με ασύλληπτη ωραιότητα, ρυθμοί που αποδεικνύουν την αδιάκοπα ανανεωτική τόλμη της φαντασίας, τέλος αρμονικά “ευρήματα” καθ’όλα ισάξια με τις αρμονίες που στάθηκαν λ.χ. η δόξα της ρώσικης μουσικής στις αρχές του αιώνα μας. 

Περισσότερα...

Mοιρολόι και πολυφωνικό τραγούδι

Η μουσική της Ηπείρου δεν είναι τυχαία. Τα μουσικά της ακούσματα αποκρυπτογραφούν λαό με βαθιά, ποιητική και μουσική παράδοση. Τα τραγούδια της, συγκριτικά με αυτά της άλλης Ελλάδας, ξεχωρίζουν και εξωτερικεύουν ιδιαίτερο ποιοτικό χρώμα και ομορφιά.

Περισσότερα...