Αχιλλέα Achillea millefolium

Όπως και οι στενοί του συγγενείς τα χαμομήλια, το Μυριόφυλλο χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικά
προϊόντα και την περιποίηση του δέρματος.
Οικογένεια: Ένα μέλος της οικογένειας Asteraceae.
Σχετικά με το φυτό: Είναι ένα διετές φυτό με ένα μόνο στέλεχος που μεγαλώνει μέχρι ένα μέτρο, με ωραία
δαντελωτά φύλλα και συστάδες με ροζ λευκά λουλούδια.
Ιστορία του φυτού: Το βότανο έχει μια ιστορία που χρονολογείται από τον ήρωα Αχιλλέα (εξ ου και η
λατινική του ονομασία) που φημολογείται ότι το χρησιμοποίησε για την επούλωση των πληγών του, μια φήμη
που έχει διατηρηθεί μέσα στους αιώνες και είναι τοπικά γνωστό ως το «βάλσαμο στη πληγή του στρατιώτη».
Στα πλούσια εδάφη Fenland αυτό το φυτό παράγει ένα σπάνιο αιθέριο έλαιο, ένα στρέμμα αποδίδει μόνο ένα
κιλό αιθέριο έλαιο.
Γεωγραφική κατανομή: Φύεται στην Ασία και Ευρώπη, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου.
Μέθοδος λήψης του αιθέριου: Με απόσταξη στον ατμό από το βότανο σε ανθοφορία.
Αρωμα αιθέριου ελαίου: Άρωμα: φρέσκο, γλυκό, πικάντικο, ποώδες, που θυμίζει το δροσερό και σχεδόν
«βουτυρώδες» άρωμα των λουλουδιών. Υψηλής νότας με χαλαρωτική δύναμη.
Ιδιότητες του αιθέριου έλαιου: Εχει χρώμα φωτεινό μπλε με λαδιές αποχρώσεις,
Θεραπευτικές ιδιότητες του αιθέριου έλαιου: Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι εξαιρετικό για τη
φροντίδα αλλοιωμένων ή λιπαρών επιδερμίδων, καθώς είναι επίσης στυπτικό.
Χρήσεις: Όπως και οι στενοί συγγενείς του τα χαμομήλια, το μυριόφυλλο χρησιμοποιείται ευρέως σε
καλλυντικά προϊόντα και στην περιποίηση του δέρματος. Το αιθέριο έλαιο για αρωματοθεραπεία, είναι
λιγότερο παχύρρευστο με λιγότερο αζουλένιο..
Συνδυάζεται καλά με: Αγγελική, Κέδρο, Μύρο, Λιβάνι, Χαμομήλι, Πεύκο, Βετυβέρια, Βαλεριάνα.
Προφυλάξεις: Γενικά είναι μη τοξικό, δεν ερεθίζει σε μικρές δοσολογίες.

Βάρος 150 g
Ποσότητες

, , , ,