Λάδι Νυχτολούλουδου ΒΙΟ

Το Λάδι Νυχτολούλουδου ΒΙΟ (Evening Primrose Oil) προέρχεται από το φυτό Oenothera biennis. Το νυχτολούλουδο είναι ένα γνωστό θεραπευτικό φυτό το οποίο  είναι επίσης δημοφιλές ως φυτό κήπου. Τα ελαφρώς χρυσά άνθη του ανοίγουν μόνο το βράδυ. Το έλαιο νυχτολούλουδου είναι ένα ελαφρώς κιτρινοπράσινο έλαιο με έντονη οσμή.

Το νυχτολούλουδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά από τους ινδιάνους της Β.Αμερικής ως έγχυμα, για την επούλωση πληγών. Το έλαιο του είναι εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, και ιδιαίτερα σε γάμμα λινολενικό οξύ (GLA),το οποίο επηρεάζει πολλές από τις λειτουργίες των ενζύμων του σώματος. Επίσης είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6, Ε και σαλικιλικό οξύ. Χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για τα αιθέρια έλαια, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά λεπτή υφή ελαίου που έχει υπέροχες ενυδατικές ιδιότητες .Για εξωτερική χρήση ενδείκνυται για έκζεμα, ψωρίαση, προ-εμμηνορροϊκό σύνδρομο, ρευματοειδή αρθρίτιδα καθώς και μείωση του βάρους .

Το έλαιο νυχτολούλουδου ΒΙΟ έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε λινολεϊκό οξύ και περιέχει το σπάνιο γ-λινολεϊκό οξύ.

Στα καλλυντικά, με την  εξαιρετική σύνθεση των λιπαρών οξέων του, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του ξηρού και μολυσματικού δέρματος αλλά και για να καταπραΰνει την ψωρίαση και την νευροδερματίτιδα. Επιπλέον, έχει καθιερωθεί ως θεραπεία για το ώριμο δέρμα και ως έλαιο προσώπου. Λόγω της μικρής διάρκειας ζωής του το έλαιο νυχτολούλουδου αναμειγνύεται με πιο σταθερά καλλυντικά έλαια όταν χρησιμοποιείται για εξωτερική εφαρμογή.

Το Λάδι Νυχτολούλουδου ΒΙΟ  είναι 100% καθαρό και επεξεργασμένο με χλωρό νυχτολούλουδο, ενώ στις προαναφερόμενες συσκευασίες είναι ιδιαίτερα πρακτικό καθώς και πολύ οικονομικό.

Το έλαιο νυχτολούλουδου ΒΙΟ ξεχωρίζει λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε λινολεϊκό οξύ και γ-λινελαϊκό οξύ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το έλαιο χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής στην εναλλακτική ιατρική.

Το Λάδι Νυχτολούλουδου ΒΙΟ χρησιμοποιείται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα φυτικά έλαια για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Τέλος, σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα έλαια βάσης είναι απαραίτητα στην αρωματοθεραπεία προκειμένου να αποτελέσουν τον “φορέα” στον οποίο θα προστεθούν τα αιθέρια έλαια.

Το φυτικό έλαιο Νυχτολούλουδο είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα αλλά και για δερματοπάθειες, ρυθμίζει το σμήγμα και καταπραΰνει τις εξάρσεις της ακμής. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6, Ε, καθώς και σε γ-λινολενικό και σαλικυλικό οξύ.

Το φυτικό έλαιο Νυχτολούλουδο:

  • Είναι ιδανικό για ευαίσθητο και ξηρό δέρμα καθώς θρέφει, μαλακώνει και ενυδατώνει.
  • Βοηθά το τραχύ και ξηρό δέρμα να ανακτήσει την ελαστικότητά του.
  • Περιέχει λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του δέρματος.
  • Καταπραΰνει τις εξάρσεις της ακμής και το ερεθισμένο δέρμα.
  • Βοηθά στην πρόληψη της ακμής, αφού ομαλοποιεί την μεταβολική λειτουργία των κυττάρων και τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων, ώστε να επαναφέρει την ισορροπία και να αποφραχτούν οι πόροι.
  • Για εξωτερική χρήση ενδείκνυται για δερματοπάθειες όπως έκζεμα και ψωρίαση.
  • Βοηθά στην μείωση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.
  • Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του το καθιστούν κατάλληλο για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Διαθέσιμο και σε κάψουλες των 1000mg  

Περισσότερα…

 

Βάρος 150 g
Ποσότητες

, , , , ,